Tänään mennään juhlimaan vappua kavereille. Tarkoitus on tietysti vähän grillailla, riippuen siitä miten se onnistuu tuolla vesi/räntäsateessa... Syödään vähän herkkuja ja tietysti nautitaan alkoholia sopivasti. Itse juon alkoholia todella harvoin, koska se ei tee hyvää kropalle. Olen yrittänyt karsia ruokavaliostani kaikki semmoiset aineet, jotka mahdollisesti hidastavat aineenvaihduntaa tai ovat muuten kropalle haitallisia niin alkoholikin on joutunut "mustalle listalle". En kyllä ole koskaan ollut järin vakuuttava juomari, pieni määrä riittää mukavaan huppeliin. Saunomistakaan en hirveästi harrasta eikä saunajuomiakaan tule nautittua saunomisen yhteydessä. Kalorikammoisena en viitsi juoda siideriä huvin vuoksi. Eikä kyllä ole koskaan ikävä sitä krapulaakaan seuraavana aamuna. Energiatasoni on muutenkin niin matalalla että pelkkä ajatuskin krapulasta väsyttää entistä enemmän.

Eilen kävin vihdoin kilpirauhaskokeessa, jonka tuloksia nyt sitten odotellaan sekavin tuntein. Toisaalta toivon että sieltä löytyisi jotain, jota voisi hoitaa ja saisin mahdollisesti vihdoin laihdutettua ja pääsisin eroon tästä jatkuvasta väsymyksestä. Toisaalta sitä tietenkin toivoo, ettei tarvisi jo tässä vähän päälle kolmikymppisenä aloittaa loppuiän kestävää lääkitystä. Ei se varmaan auta kuin odotella tuloksia, oli ne sitten mitä hyvänsä. Olisi vaan niin ihanaa kun saisi vastauksia ja voisi keskittyä muuhunkin kuin tähän painon märehtimiseen.

Kohta alkaa taas se juhlien tuskaisin osuus eli vaatekaapin kaivaminen. Kaapistani löytyisi kyllä ihania mekkoja joka lähtöön, mutta ylläripylläri, mikään ei mahdu päälle. Tai jos jostain kumman syystä saisinkin vedettyä vetoketjun kiinni, niin ei se mekko kyllä mukavalta tunnu eikä näytä. Housujen kanssa on ongelmana mahamakkara, joka itsepintaisesti kipuaa housujen reunan yli. Oli housut sitten ihan normaalivyötäröiset tai lantiomalliset. Mahamakkara on paikoillaan. Ja sen jälkeen ei sitten mikään paita näytä hyvältä, koska näytän siltä että piilottelen paitani alla uimarengasta. Tai pihistettyä patonkia. Tai kissaa.

Mahamakkaran lisäksi ongelmana on tissinalusläskit. Eli kylkisilavat. Ne hankaloittavat taas lähes jokaisen mekon tai paidan istuvuutta. Selkäpuolen ongelma ei ole niin paha, koska suurin osa ylipainostani on todellakin jämähtänyt etupuolelle. Ei riitä että omistaa isot luomutissit, vaan kaiken muunkin on pitänyt hakea paikkansa tissien alapuolelta. Kun tähän lisää sen faktan että olen lyhyt niin ei voi välttyä siltä mielikuvalta että näytän perunasäkiltä. Lisäksi juhlien syömiset vielä monesti ärsyttävät vatsariepuani niin loppuillasta toivon vaan pääseväni kotiin ja vessaan. Monesti seuraava päiväkin menee vielä vessassa. Maha ei anna anteeksi että söin poikkeavaa ruokaa.

Joo, helppohan se on läskille sanoa, että jätä herkut syömättä. Voin kertoa että yritetty on. Kymmeniä kertoja. Ei onnistu. Siispä tänään syön ja juon itseni turmioon asti, mahan valituksista huolimatta. Ja huomenna juhlin suomalaisen työn juhlaa vessasta käsin. Vessanpönttöni on kylläkin ruotsalainen, mutta tokkopa tuolla nyt niin väliä on. Ja huomenna vannon taas pyhästi palaavani terveellisen ruuan pariin. Jospa vatsani antaa minulle anteeksi.

Teille muille toivotan oikein ihanaa vappua! Juhlikaa niinkuin parhaaksi näette!