Tämä kuukausi on rahallisesti todella todella tiukka. Palkka tuli vasta viikko sitten, mutta laskuja oli kertynyt semmoinen läjä, että seuraavat kolme viikkoa pärjätään todella huonosti. Tilanne ei sikäli ole mitenkään uusi, koska olen yleensä aina enemmän tai vähemmän pa. Palkkani ei ole mikään huippu, eikä varmaan edes keskiverto, mutta oman mittapuuni mukaan silti ihan ok. Sillä kyllä tulisi toimeen jos olisi joku toinen jakamassa laskuja ja elämisen kuluja. Joo, ja vaikka seurustelenkin, niin yhdessä emme asu joten kummallakin on oma palkka ja omat laskut. Onneksi tuo mieheke avustaa minua todella avokätisesti aina välillä, huolehtii että myöskin eläimet on sapuskassa ja kissanhiekoissa ja että itselläkin on jotain jääkaapin täytettä, mutta silti minua ahdistaa olla toisen rahapussilla.

Käytän lisäravinteita aika reippaasti ja kuten kaikki tietää, niihin saa uppoamaan setelin jos toisenkin. Huolellisella suunnittelulla lisäravinteet kestää aina sen pari kolme kuukautta, joten niihin pitää sijoittaa muutaman kuukauden välein. Miksi sitten käytän lisäravinteita? Olen lueskellut paljon aiheesta, ja tullut siihen tulokseen, että ei niistä ainakaan haittaakaan ole. Ehkä se on myös omantunnon hoitamista, kun tulee semmoinen olo, että kroppani saa ainakin jotain ravinteita, jos ruokavalio on välillä hieman puutteellinen. Tällä hetkellä yritän myös eheyttää aineenvaihduntaani ja sitä tukemaan tarvin jatkuvaa vitamiinipommitusta. :) Ja onhan nuista muutenkin ollut hyötyä, ainakin D-vitamiiniä tarvitsen ympäri vuoden, koska auringosta ei näillä leveysasteilla ole paljoa apua. Lisäksi tietenkin omegat täytyy nautiskella pillereiden muodossa ja ongelmavatsani on saanut apua probiooteista. Välillä sitten lisäravinnelistasta löytyy aminohappoa, vihreää teetä, ruusunjuurta, c-vitamiinia, b-vitamiiniä jne.

Tämä rahattomuus tuo kyllä aikamoisia ongelmia oikein syömiseen. Viime viikkoina olen käyttänyt ateriankorvikkeita normaalin ruokavalion lisänä, siis korvannut pari ateriaa niillä, mutta nyt ne on loppu ja syömiset on nyt ihan persiillään. Ja kun syömisrytmi on sekasin, niin syön ihan mitä sattuu. Tai mitä kaapista nyt sattuu löytymään. Kaiken muun hyvän kruunaa se, että proteeiinijauhekkin on loppu. Eli se syö nyt sitten motivaatiota salitreeneistäkin, kun ei ole palautusprotskua. Eikä voi tehdä smoothietakaan kun ei ole raaka-aineita siihen. Blaaah! Tämän päivän ruokavalio on koostunut siis mm. kahvista, karusellikekseistä, popcornista, banaanista, rahkasta, näkkäristä ja ainoa kunnon ruoka oli bataattimuusi ja jauhelihakastike. Ja olen koko ajan roikkumassa jääkaapilla kun en syö oikeaa ruokaa oikeaan aikaan.

Köyhyyksissäni selailin tänään Citymarketin mainoslehtistä. Kaikki ruuat, mitä halvalla olis saanu oli epäterveellistä einesmössöä. Ei ole ihme että suomalaiset lihoo, kun terveellinen ruoka on kallista ja kaikki epäterveellinen sokerilla höystetty "ruoka" on halpaa. Harvoin muuten on mitään terveellistä tarjouksessa, ehkä jotain broileria tai jauhelihaa joo, mutta oikeasti terveellisiä elintarvikkeita ei myydä alehintaan. Muutenkin olen viime aikoina kiinnittänyt huomiota ruuan mainontaan ja tarjontaan. Yleensä mainostauolla tulee runsaasti ruokaa koskevia mainoksia. On jäätelöä, suklaata, vanukasta, leipää, eineksiä, limsaa, karkkia, sipsiä... Ihmisiä houkutellaan antautumaan herkkuhimoille ja nauttimaan syntisen ihanasta jäätelöstä, joka on melkein yhtä hyvää kuin seksi jonkun ihanan könsikkään kanssa. Koko perhe viedään hampurilaisravintolaan syömään, koska siellä nälkä lähtee "hauskalla tavalla". Olipa ongelmasi melkein mikä tahansa, aina löytyy helpotus kun heittäytyy herkkujen vietäväksi. Sillä eihän ole viikonloppua ilman hölläilyä sipsien ja sohvannurkan kanssa. Onko siis kumma jos paremmallakin selkärangalla varustettu ihminen höyrähtää ostamaan herkkuja, kun ympäristö jatkuvasti pommittaa toistaan ihanimmilla mainoksilla ja käskee syömään. Tämmöisellä syömishäiriöisellä sokerihiirellä se vasta työsarkaa onkin kun pitää kieltäytyä kaikesta. Ja kun on päättänyt elää terveellisesti, niin niitä muistutuksia herkkujen olemassaolosta tulee joka paikasta ja tuutin täydeltä. Kieltäydy siinä sitten pingviinituutista.