Olen pitkään pohdiskellut omaa ihannevartalon mallia. Mediassa ihannenaisen vartaloon kuuluu pitkät sääret, pyöreä peppu, terhakkaat isot ja kiinteät rinnat, hoikka uuma, valkoiset hampaat, pitkät hulmuavat kiiltävät hiukset, jotka lepattavat tuulessa, ja kuulas iho. Ja niin edelleen. Naisen vartaloon tunnutaan liittävän loputon lista vaatimuksista, joihin jokaisen naisen tulisi pyrkiä. Tai ainakin ihailla näitä ominaisuuksia kanssasisarissa. Hollywoodin kauneusihanteet puhuvat omaa karua kieltään ja jatkuvasti saa lukea uusista kauneusleikkauksista tai mullistavista laihdutuslääkkeistä, joita markkinoille puskee koko ajan. Vähemmästäkin pienen ihmisen pää menee sekaisin. Ainakin täällä hyvinvointivaltiossa, jossa ruokaa on tarjolla yllin kyllin.

Itse tahtoisin olla mieluummin lihaksikas kuin laiha. En koskaan voisi olla mikään fitnessmalli, koska itsekurini ruuan suhteen on tunnetusti olematon, mutta silti lihaksikas nainenkin miellyttää silmääni enemmän kuin loppuun näännytetty laiheliini. Ruumiinrakenteeni on muutenkin laihuusihanteeseen sopimaton, olen lyhyt ja vanttera ollut aina. Muistutankin enemmän kääpiötä kuin keijukaista.

Mutta eikai kääpiöissäkään mitään vikaa ole, tosin itselleni en ehkä ihan nuin karvaista naamaa haluais. Joskohan tämä yleinen pohdiskelu nyt riittäis, jos vaikka seuraavaksi pääsisin jo kertoilemaan noin niinku ihan oikeasti tästä omasta laihdutus/kiinteytymis-projektista...

Tässä siis oma ihannevartalon malli:

: