Viime kirjoituksesta on jo vierähtänyt aikaa, mutta vaikka en olekkaan kirjoittanut ajatuksiani ylös, niin olen kyllä kovasti ajatellut ja pohtinut kaikenlaista. Suurin syy kirjottamattomuuteeni on se, että asiaa on niin paljon etten oikein tiedä mistä aloittaa. Kuitenkin kun tästä blogista olisi tarkoitus tulla itselle semmoinen päiväkirja, johon palaamalla pääsen aina tarkastelemaan, miten syömiseni muuttuvat tilanteen mukaan ja missä vaiheessa kapsahdan karikolle.

Olen tuossa selaillut vanhoja ruokapäiväkirjoja, ja miettinyt miksi laihdutus ei ole silloin onnistunut. Ja jälkikäteen ajateltuna ei ole mikään ihme, ettei laihdutus ottanut oikein tuulta purjeisiin... Kuten tuolla jo aikaisemmin kirjoittelin, kaikkea on kokeiltu. Yksi ruokapäiväkirjoista on vuodelta 2003. Lähtöpaino tuolloin oli 67 ja tunsin oloni todella läskiksi. Kokeilin tuolloin painonvartijoiden pistelaskusysteemiä, omin päin tietysti, koska jostain olin saanut käsiini monisteen jossa oli kaikki ruuat pisteytettynä. Liikuntapisteistä ei ollut mitään käsitystä, joten niitä en laskenut laisinkaan. Silti urheilin kykyni mukaan kävellen tai ratsastaen.

Esimerkkipäivä syömisistä 2.1.2003

11.30 tee, makeutusjauhe, viili, fariinisokeri, muroja, maitoa, näkkäri, rasva, aamupalajuusto. Pisteet yht. 8.5

16.00 nakkikeitto, maito, ruisleipä, rasva, tomaatti, porkkana, salaatti. Pisteet yht. 8

21.50 viili, fariinisokeri, tee,mustikka. Pisteet yht. 2

Koko päivän pisteet yht. 18.5, lisäksi kävelyä 45 min.

Nyt kun nuita syömisiä katsoo, niin huomaa, että ateriavälit ovat aivan liian pitkiä ja syömiset liian hiilaripainotteisia. Saatoin myös syödä pelkästään herkkuja, kunhan pisteraja ei ylittynyt. Todella järkevää! Mutta aluksi toki paino tippui. Ainakin kokonaiset 3 viikkoa, kunnes aloin saada ahmimiskohtauksia. Ja eipä tuo ihme ole, kun kituuttaa kroppaansa aivan liian pienillä kaloreilla ja ihan vääränlaisella ravinnolla. Kaiken kaikkiaan tuon dieetin aikana taisin päästä viikolle 10 ja painolukemiin 62.6, kunnes repsahtelu vei mukanaan ja hitaasti aloin palata takaisin kohti isompia lukemia.

 

Seuraava merkintä päiväkirjasta löytyy 14.11.2005 otsikolla "Uusi yritys -Jälleen kerran..."Paino oli tuolloin jo 78.6 kiloa ja mitatkin olivat ilmeisesti paisuneet edellisestä yrityksestä:

vatsa: 100 cm

lantio: 108 cm

reisi: 64 cm

pohje: 39 cm

käsivarsi: 32 cm

 

Ei varmaan tarvinne mainita että tuokaan yritys ei kauaa kestänyt. Päivämäärältä 24.4.2006 löytyi merkittynä painolukema 72.5, eli silloin on tultu välillä alaspäin painon kanssa. Silloin olinkin juuri vaihtanut työpaikkaa, miestä ja asuntoa, joten ilmeisesti elämänmuutos vaikutti painoonkin. Mitoissakin oli tapahtunut pientä kiinteytymistä, kaiken kaikkiaan ympäri kroppaa oli kadonnut 26 cm.

Tässäpä pientä historian kertausta. Jos seuraavalla kerralla pääsisin jo tämän uusimman elämäntapamuutoksen kimppuun. Siitäkin löytyy rutkasti päiväkirjamateriaalia, ja toki kaikki on tuoreemmassa muistissa kuin nuo vuosien takaiset jutut.